ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Տրյուֆելային տորթ սպիտակ շոկոլադով
Պաստայի բաղադրատոմս
Շոկոլադե փանքեյք
Բակլավա
Տնական պանիր կանաչիներով
Պիրոգ սև հաղարջով
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
Կեքս խտացրած կաթով
Պիրոգ ձկով
Շոկոլադե թխվածք կաթնային սուֆլեով
Շոկոլադե տորթ սրճային կրեմով
Օլադի հոլանդական ձևով