ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Խնձորով պիրոգ
Մեղրով տորթ
Մսով և ձվով ուտեստ
Էկլերներ մանգոյի մուսսով
Տորթ կաթնաշոռախնձորային կրեմով
Շոկոլադե աղանդեր
Շոկոլադե կարկանդակներ կոկոսային միջուկով
Տիրամիսու
Պանրով գնդիկներ
Տորթ ”Շեկլիկ”
Դդմիկով նախուտեստ
Տորթ-աղանդեր շոկոլադե-բանանային մուսսով