ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bulki-chnchxukner-8-420x400.jpg)
Բուլկի ”Ճնճղուկներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/trchni-kat-original-mijukov-8-420x400.jpg)
Թռչնի կաթ օրիգինալ միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/nrbablitner-7-420x400.jpg)
Նրբաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/shorakarkandak-katnashorov-6-420x400.jpg)
Շոռակարկանդակ կիտրոնով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-gauda-8-420x400.jpg)
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/axcan-neptun-10-420x400.jpg)
Աղցան ”Նեպտուն”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/aznvamoriov-tort-sufle-9-420x400.jpg)
Ազնվամորիով տորթ սուֆլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/pxrun-pirog-balov-10-420x400.jpg)
Փխրուն պիրոգ բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bostonyan-kremov-tort-9-420x400.jpg)
Բոստոնյան կրեմով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/mexrov-tort-aznvamoriov-10-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/chaponakan-utest-oyakodon-9-420x400.jpg)
Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-aznvamoriov-tryufel-18-420x400.jpg)
Տորթ ”Ազնվամորիով տրյուֆել”