ձու

թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg

Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Կարկանդակ կարամելային կրեմով
Բալով և սերուցքային կրեմով տորթ
Լոլիկով և ռուկոլայով աղցան
Չիզքեյք հատապտղային ժելեով
Պանրով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան
Տնական շոռակարկանդակ
Աղցան ՛՛Ռաֆաելլո՛՛
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Աղցան ”Ծովաստղ”
Բիսկվիթ ՝ բալի ժելեով
Խնձորով և մեղրով բուլկի
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
...10...7475...80...