ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Թխվածքաբլիթ Ընկույզ
Դդումով պիրոգ ”Pumpkin Pie”
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
Հալած պանիր կանաչիով
Տորթ ”Երեք շոկոլադ”
Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի
Ժելե տորթ Զատիկ
Փխրուն տորթ շոկոլադե գնդիկներով
Ազնվամորիով և կիտրոնով տորթ
Տորթ ”Նրբություն”
Կարկանդակ կաթնաշոռային կրեմով և ազնվամորիով
Կիտրոնով աղանդեր