ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Պաստա Կարբոնարա

Ձու շոտլանդական ձևով

Խնձորով տնական զեֆիր

Տորթ “Տիրամիսու”

Շոկոլադապատ նուգա

Թխվածքաբլիթ “Red Velvet”

Շոռակարկանդակ խտացրած կաթով

Շոկոլադե Ֆոնդան

Փքաբլիթներ

Կանաչ պաստա

Տավարի լյարդով աղցան

Տորթ ”Սենթ Օնորե”