ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Նրբերշիկով ձվածեղ “Երիցուկներ”

Մանթի “Լաջան” սոուսով

Թթվասերով տորթ

Պանրով և ձվով խորտիկ

Հավի թոքով աղցան

Սպաս

Կաթնաշոռով և բանանով օլադի

Շոկոլադե բուլկի ”Աստղ”

Կանապե ”Նավակներ”

Աղցան ”Նռան ապարանջան”

Կարմիր բազուկով և կաթնաշոռով ռուլետ

Էկլեր