ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ
Տորթ Միկադո
Տավարի միս “Վելինգթոն”
Գետնանուշով փախլավա
Պանրային խորտիկ-տորթ
Շոկոլադե նապոլեոն
Խորտիկ ”Ձնեմարդ”
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
Անանասով աղցան
Էկլեր ”Կարապներ”
Խոզի մսով և ընկույզով ռուլետներ
Տնական փախլավա