ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ

Տորթ Միկադո

Տավարի միս “Վելինգթոն”

Գետնանուշով փախլավա

Պանրային խորտիկ-տորթ

Շոկոլադե նապոլեոն

Խորտիկ ”Ձնեմարդ”

Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”

Անանասով աղցան

Էկլեր ”Կարապներ”

Խոզի մսով և ընկույզով ռուլետներ

Տնական փախլավա