ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Կարտոֆիլային աղցան

Բասկյան շոկոլադե տորթ

Սնկով գրպանիկներ

Ջեմով թխվածքաբլիթ

Համեղ պիցցա 5 րոպեում

Շոկոլադե-սրճային տորթ

Ձվածեղ “Poché”

Ջեմով բուլկի “Խխունջներ”

Մուսս Մոկկա

Կարտոֆիլ “Անակնկալ”

Դդմիկով կարկանդակ

Սոուս “Թարթար”