ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Ֆրանսիական աղանդեր ”Բուշե” հապալասով
Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”
Մեղրով տորթ հապալասի կրեմով
Կարամելային պաղպաղակ
Կալցոնե
Արագ գաթա
Սերուցքային աղանդեր ելակի միջուկով
Շոկոլադե տորթ «Զահեր»
Տորթ «Նրբություն»
Թխվածք ”The enchanteur”
Կրեմ բրյուլե
Փխրուն պիրոգ ազնվամորիով