ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Բակլավա
Կարամելային կրեմով և խնձորով տարտ
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
Շոկոլադե տորթ սրճային կրեմով
Տիրամիսու
Մայոնեզի բաղադրատոմս
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով
Տորթ ”Ազնվամորիով տրյուֆել”
Չիզքեյք հատապտղային ժելեով
Տնական շոռակարկանդակ