ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”
Շոկոլադե պիրոգ շոկոլադե կրեմ-մուսսով
Կիտրոնով աղանդեր
Անանասով տորթ
Կարամելային և սրճային մուսսով ֆրանսիական աղանդեր
Տորթ սրճային մուսսով
Ելակով շոռակարկանդակ
Շոկոլադե ֆոնդան
Ընկույզով և դարչինով բուլկի
Խնձորով կարկանդակներ փայտիկի վրա
Կաթնաշոռով բուլկիներ
Կրեկեր