ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Թխվածքներ մուրաբայի միջուկով
Նրբերշիկով կարկանդակ
Սամսա հավի մսով
Տորթ Էսկիմո
Կաթնաշոռով տորթ
Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ
Շոկոլադե-վանիլային տորթ
Տիրամիսու
Իսպանական կրեմ-բրյուլե “Crema catalana”
Շոկոլադե տորթ “SACHER”
Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով
Ընկույզով տորթ լիկյորի կրեմով