ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/txvacqablit-kochak-8-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Կոճակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/milfey-12-420x400.jpg)
Միլֆեյ ելակով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/karamelayin-muss-11-420x400.jpg)
Կարամելային մուսս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/spanaxov-karkandak-8-420x400.jpg)
Սպանախով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/pizza-rulet-stromboli-8-420x400.jpg)
Պիցցա-ռուլետ “Սթրոմբոլի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/vanilayin-paghpaghak-tany-11-420x400.jpg)
Վանիլային պաղպաղակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/mini-xorovac-11-420x400.jpg)
Մինի խորոված փայտիկների վրա