ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Գետնանուշով թխվածքաբլիթ

Արագ եփովի կրեմ

Շարլոտկա

Տորթ Պրագա

Նրբերշիկով բուլկի

Շոկոլադե գանաշ

Վանիլային պուդինգով տորթ

Մեղրով տորթ «Հրաշք»

Բրաունի

Խնձորով պիրոգ

Օլադի կեֆիրով և կանաչ սոխով

Կաթնաշոռով թխվածք