ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Թխվածքաբլիթ խվորոստ
Սամսա շերտավոր խմորով և մսով
Տորթ Պրահա
Շոկոլադե ”Միսիսիպի”
Պնդուկով տորթ
Փախլավա
Շոկոլադե էկլերներ
Շոկոլադե տորթ մարշմելոուով
Տարտալետկա շերտավոր խմորով և խնձորով
Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով
Տարտալետկա “Ծաղիկներ”
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով