ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/norvegakan-tort-verdens-beste-kake-10-420x400.jpg)
Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/txvacq-konkord-8-420x400.jpg)
Թխվածք «Կոնկորդ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/tort-cnndyan-17-1-420x400.jpg)
Ծննդյան տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/kitronov-hataptuxnerov-tort-23-420x400.jpg)
Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/kitronov-tort-10-420x400.jpg)
Կիտրոնով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tartaletka-murabayov-kremov-10-420x400.jpg)
Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/hazrevardov-txvacqablit-11-420x400.jpg)
Հազրեվարդով թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/bezeov-tort-dzyunik-12-420x400.jpg)
Բեզեով տորթ ”Ձյունիկ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-kitroni-kremov-10-420x400.jpg)
Տորթ կիտրոնի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/fransiakan-axander-bushe-hapalasov-21-420x400.jpg)
Ֆրանսիական աղանդեր ”Բուշե” հապալասով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-dexcov-panna-kotta-15-1-420x400.jpg)
Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/glazur-marshmallow-fluff-5-420x400.jpg)
Գլազուր “MARSHMALLOW FLUFF”