ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/serucqayin-axander-yelaki-mijukov-6-420x400.jpg)
Սերուցքային աղանդեր ելակի միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/balov-txvacq-nor-8-420x400.jpg)
Բալով թխվածքներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/shokolade-tort-zaher-5-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ «Զահեր»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-nrbutyun-9-420x400.jpg)
Տորթ «Նրբություն»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/chinakan-txvacq-lotus-23-420x400.jpg)
Չինական թխվածք ”Լոտուս”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/txvacq-the-enchanteur-7-420x400.jpg)
Թխվածք ”The enchanteur”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/elakov-nushov-tort-5-420x400.jpg)
Ելակով և նուշով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/tort-trchni-kat-nor-7-420x400.jpg)
Տորթ «Թռչնի կաթ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/elakov-tiramisu-norovi-10-420x400.jpg)
Ելակով տիրամիսու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/buxacha-7-420x400.jpg)
Բուգացա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/tort-krembo-shokoladi-mej-5-420x400.jpg)
Տորթ ”Կրեմբո շոկոլադի մեջ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/shokolade-tort-jeymi-oliveric-8-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ Ջեյմի Օլիվերից