ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Սերուցքային աղանդեր ելակի միջուկով

Բալով թխվածքներ

Շոկոլադե տորթ «Զահեր»

Տորթ «Նրբություն»

Չինական թխվածք ”Լոտուս”

Թխվածք ”The enchanteur”

Ելակով և նուշով տորթ

Տորթ «Թռչնի կաթ»

Ելակով տիրամիսու

Բուգացա

Տորթ ”Կրեմբո շոկոլադի մեջ”

Շոկոլադե տորթ Ջեյմի Օլիվերից