ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
![մերենգայով-կուլիչ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/մերենգայով-կուլիչ-1.jpg)
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
![հնդկացորենով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/հնդկացորենով-տորթ-1.jpg)
Հնդկացորենի ալյուրով տորթ
![սնիկերս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/սնիկերս-1.jpg)
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
![կոկոսով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կոկոսով-տորթ-1.jpg)
Կոկոսով ու ազնվամորիով տորթ
![Մերենգայով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Մերենգայով-տորթ-1.jpg)
Մերենգայով տորթ
![Գետնանուշով-թխվածքաբլիթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Գետնանուշով-թխվածքաբլիթ-1.jpg)
Գետնանուշով թխվածքաբլիթներ
![Ընկուզեղենով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Ընկուզեղենով-տորթ-1.jpg)
Նուշով ու պնդուկով տորթ
![Զամբյուղներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Զամբյուղներ-1.jpg)
Զամբյուղներ՝ սպիտակուցային կրեմով
![բեզե-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/բեզե-1.jpg)
Սրճային բեզե շոկոլադե ջնարակով
![Տոնական-կեքսեր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Տոնական-կեքսեր-1.jpg)
Տոնական կեքսեր
![Շոկոլադե-մակարուններ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Շոկոլադե-մակարուններ-1.jpg)
Շոկոլադե մակարուններ
![Մակարուններ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Մակարուններ-1.jpg)
Մակարուններ նուտելլայով