ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Տորթ «Արջուկը հյուսիսում»

Տորթ «Թռիչք»

Ձյան փաթիլներ

Տորթ «Հրաշք»

Տորթ «Ռահաթ»

Ամարետտի. իտալական թխվածքաբլիթ

Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր

Բարակ բիսկվիթ եզրերի հարթեցման համար

Կաթնաշոռով և խտացրած կաթով թխվածք

Եգիպտական տորթ

Թխվածք ”Ռեշոտո”

Թթվասերով և ելակով տորթ