ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Ընկույզով և շոկոլադով տորթ

Շոկոլադե ռուլետ սերուցքային կրեմով

Տորթ – մուսս

Թխվածքաբլիթ «Բուշե»

Թխվածքաբլիթ Սավոյարդի

Կաթնային պիրոգ

Նրբահամ զեֆիր

Պնդուկով մակարոն

Տորթ Պրագա

Պավլովյան տորթ

Բիսկվիթային տորթ վանիլային կրեմով և ժելեով

Շոկոլադային շիֆոնե բիսկվիթ