ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Չիզքեյք «Devil’s Food»

Տորթ «Թռչնի կաթ»

Տորթ «Ռիվիերա»

Շոկոլադե տորթ Օպերա

Տորթ «Ֆերրերո Ռոշե»

Տորթ «Monia»

Փխրուն թխվածքաբլիթ «Կուրաբիե»

Շոկոլադե տորթ-բեզե

Բիսկվիթային տորթ բեզեով և շոկոլադով

Շոկոլադե տորթ վաֆլիի կրեմով

Բեզե շոկոլադով

Շոկոլադե տորթ ընկուզային բեզեով