մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Բլղուրով և լոլիկով աղցան

Հավի մսով և բրնձով ապուր

Հավի մսով պիրոգ

Ոսպով և հավով ուտեստ

Ռիզոտտո սնկով

Օրիգինալ տոլմա

Պանրային խորտիկ-տորթ

Խորտիկ ”Ձնեմարդ”

Ձու լցոնված սաղմոնի ֆիլեով

Բուժենինա ”Մսային ասորտի”

Թաբուլե

Լցոնված կանաչ լոլիկ