մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/blxurov-lolikov-axcan-8-420x400.jpg)
Բլղուրով և լոլիկով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/havi-msov-brndzov-apur-8-420x400.jpg)
Հավի մսով և բրնձով ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/havi-msov-pirog-7-420x400.jpg)
Հավի մսով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/vospov-havov-utest-8-420x400.jpg)
Ոսպով և հավով ուտեստ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/rizotto-snkov-9-420x400.jpg)
Ռիզոտտո սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/original-tolma-6-420x400.jpg)
Օրիգինալ տոլմա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/panrayin-xortik-tort-8-420x400.jpg)
Պանրային խորտիկ-տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/xortik-dznemard-4-420x400.jpg)
Խորտիկ ”Ձնեմարդ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/dzu-lconvac-saxmoni-fileyov-6-420x400.jpg)
Ձու լցոնված սաղմոնի ֆիլեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/bujenina-msayin-asorti-8-420x400.jpg)
Բուժենինա ”Մսային ասորտի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/tabule-5-420x400.jpg)
Թաբուլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/lconvac-kanach-lolik-7-420x400.jpg)
Լցոնված կանաչ լոլիկ