մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/kartofil-snkov-7-420x400.jpg)
Կարտոֆիլը սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/msov-lconvats-taqdex-6-420x400.jpg)
Մսով լցոնված տաքդեղ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/xozapuxtov-rulet-5-420x400.jpg)
Խոզապուխտով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/zoqanchi-lezu-7-420x400.jpg)
Զոքանչի լեզու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/lolikov-axcan-6-420x400.jpg)
Վիտամինային աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kartofil-gyuxakan-dzevov-5-420x400.jpg)
Կարտոֆիլ “Գյուղական” ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kartofilov-axcan-7-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/panrov-apur-7-420x400.jpg)
Պանրով ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/makaronov-utest-10-420x400.jpg)
Մակարոնով ուտեստ “Նեապոլիտանական”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/banjarexenayin-tetv-axcan-7-420x400.jpg)
Բանջարեղենային թեթև աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/karkandak-psak-8-420x400.jpg)
Կարկանդակ պսակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/banjarexenov-axcan-8-420x400.jpg)
Բանջարեղենով աղցան