մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/lconvac-baget-8-420x400.jpg)
Լցոնված բագետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-dzvov-rulet-5-420x400.jpg)
Մսով և ձվով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havi-msov-rulet-11-420x400.jpg)
Հավի կրծքամսով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kiviov-kokteil-5-420x400.jpg)
Կիվիով կոկտեյլ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/lconvac-hacikner-4-420x400.jpg)
Լցոնված հացիկներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havy-kartofilov-10-420x400.jpg)
Հավ կարտոֆիլով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/vinegred-xoranardik-8-420x400.jpg)
Վինեգրեդ “Խորանարդիկ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/smbuk-hovharner-6-420x400.jpg)
Լցոնված սմբուկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/farfale-bolonyez-7-420x400.jpg)
Ֆարֆալե բոլոնեզ սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/egiptacorenov-aghcan-7-420x400.jpg)
Եգիպտացորենով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kreativ-buterbrodner-11-420x400.jpg)
Կրեատիվ բուտերբրոդներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havy-banjareghennerov-7-420x400.jpg)
Հավ բանջարեղենով