մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/axcan-lezvov-volorov-9-420x400.jpg)
Աղցան լեզվով և ոլոռով
![լոլիկով-աղցան](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/լոլիկով-աղցան.jpg)
Տապակած Լոլիկով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/havi-bdikner-snkayin-lconov-15-420x400.jpg)
Հավի բդիկներ լցոնված սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/kotletner-panrayin-mijukov-9-420x400.jpg)
Կոտլետներ պանրային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/jerepuk-panrov-6-420x400.jpg)
Ջեռեփուկ պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/lolikov-blitner-grili-vra-10-420x400.jpg)
Լոլիկով բլիթներ գրիլի վրա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/sxtorov-hacikner-apui-hamar-9-420x400.jpg)
Սխտորով հացիկներ ապուրի համար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/axcan-tabule-norovi-8-420x400.jpg)
Աղցան Թաբուլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/rulet-vochxari-msov-7-420x400.jpg)
Ռուլետ ոչխարի մսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/qyurdan-qyabab-15-420x400.jpg)
Քյուրդան քյաբաբ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/shaurma-17-420x400.jpg)
Շաուրմա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/kotletner-snkov-havi-msov-7-420x400.jpg)
Կոտլետներ հավի մսով և սնկով