մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Աղցան ”Նեպտուն”

Կարմիր լոբով և չորահացով աղցան

Պանրով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան

Աղցան ՛՛Ռաֆաելլո՛՛

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Աղցան ”Ծովային”

Նեխուրով աղցան

Հավը ջեռոցում

Հավ լցոնված սնկով և հնդկաձավարով

Սնկով լցոնված հավ

Խնձորով և կաղամբով աղցան

Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան-գնդիկներ