մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Աղցան ”Նեպտուն”
Կարմիր լոբով և չորահացով աղցան
Պանրով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան
Աղցան ՛՛Ռաֆաելլո՛՛
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Աղցան ”Ծովային”
Նեխուրով աղցան
Հավը ջեռոցում
Հավ լցոնված սնկով և հնդկաձավարով
Սնկով լցոնված հավ
Խնձորով և կաղամբով աղցան
Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան-գնդիկներ