մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Հավի մսով և ձվով աղցան

Աղցան “Արևածաղիկ”

Նարնջով մարինացված հավ

Կաղամբով և վարունգով աղցան

Սոուս շաուրմայի համար

Խոզապուխտով և հավի մսով աղցան

Աղցան “Օլիվիե”

Իտալական աղցան

Աղցան “Սունկ”

Էքսպրես կարտոֆիլ

Չեխական աղցան

Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան