մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Աղցան “Կակաչներ”

Կաղամբով և նեխուրով աղցան

Կարմիր բազուկով և ընկույզով աղցան

Կարտոֆիլային աղցան

Ձուկ “Սկումբրիա” ջեռոցոմ

Հավով և բեկոնով սենդվիչ

Կաղամբով աղցան

Խոզապուխտով ռուլետ

Զոքանչի լեզու

Լցոնված ձու

Շաուրմա հավի մսով

Լավաշով ռուլետ