մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/xozapuxtov-aghcan-hngyak-5-420x400.jpg)
Խոզապուխտով աղցան “Հնգյակ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/italakan-pizza-71-420x400.jpg)
Իտալական պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/dzvaceghov-aghcan-9-420x400.jpg)
Ձվածեղով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kaghambov-aghcan-10-420x400.jpg)
Կաղամբով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/covaxecgetni-dzoghiknerov-aghcan-7-420x400.jpg)
Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/lolikov-panrov-xortik-7-420x400.jpg)
Լոլիկով և պանրով խորտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/club-sandwich-10-420x400.jpg)
Քլաբ սենդվիչ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/zmruxte-aghcan-6-420x400.jpg)
“Զմրուխտե” աղցան