մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Կաղամարով աղցան
Լոլիկով, կանաչիով ու խոզապուխտով ձվածեղ
Մայոնեզով թխվածքաբլիթներ
Հավով ու բանջարեղենով աղցան
Սխտորի սոուս
Սմբուկով ու պանրով ռուլետ
Աղցան «Ներշնչանք»
Սնկով ու վարունգով աղցան
Աղցան «Ծիածան»
Լյարդով ուտեստ
Պանրե գնդիկներ
Հավով ու սալորաչրով աղցան