մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Հավով ու կարտոֆիլով կարկանդակներ
Գարնանային աղցան
Տավարի մսով ու գազարով կարկանդակներ
Շամպինիոնով լցոնած կարտոֆիլ
Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան
Խոզապուխտով ու սնկով շերտավոր աղցան
Մսով կարկանդակ
Աղցան «Մարտի 8»
Նրբերշիկով կարկանդակներ
Օլադիներ կանաչ ոլոռով
Աղցան «Նեպտուն»
Պանրով ու լավաշով փոքրիկ ռուլետներ