մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Աղցան տավարի լյարդով
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով
Անանասով ու սնկով աղցան
Աղցան Տիֆֆանիից
Պանրով և բազուկով տոնական աղցան
Աղցան «Կրիա»
Մսով ու սնկով տոնական աղցան
Եգիպտացորենով ու սնկով աղցան
Աղցան «Արքայազն»
Ծովախեցգետնով շերտավոր աղցան
Հավով օլադիներ
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ