մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Աղցան Միմոզա
Լյարդ՝ գյուղական ձևով
Քլաբ-սենդվիչ
Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով
Արագ պիցցա թավայի մեջ
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
Արագ Աղցան Միմոզա
Աղցան Շերլոք
Կարմիր կաղամբով աղցան
Հավի մսով և մանդարինով աղցան
Կարմիր կաղամբով և չորահացով աղցան
Նարնջով և հավի մսով աղցան