մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Քլաբ սենդվիչ
Հավի փափկամսով և մանդարինով աղցան
Աղցան բեկոնով և հավի մսով
Խորտիկներ պանրի և խոզապուխտի միջուկներով
Ամանորյա կանապե (6 տարբերակ)
Աղցան հավի մսով և լոբով
Վալդորֆյան աղցան գրեյպֆրուտով
Աղցան եգիպտացորենով և չորահացով
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Աղցան ”Կարիբյան”
Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ
Աղցան լեզվով և ոլոռով