մեխակ
թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation
Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:
Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:
Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:
Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:
![կոճապղպեղով-թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/կոճապղպեղով-թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
![Ամանորյա-տնակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Ամանորյա-տնակ-1.jpg)
Ամանորյա տնակ
![բալզամիկ սոուս](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/բալզամիկ-սոուս-1.jpg)
Սոուս Բալզամիկ
![խոզի-ճարպ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/խոզի-ճարպ-1.jpg)
Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)
![վարունգի մարինադ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/09/վարունգի-մարինադ-1.jpg)
Վարունգի մարինադ
![Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1.jpg)
Խոզի միսը տնական ձևով
![շտրուդել](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/շտրուդել-.jpg)
Վիեննական շտրուդել
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Cooks-420X400-18.jpg)
Խնձորի ջեմ՝ համեմունքներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-2.jpg)
Վուսթերյան սոուս
![chrerov-@nkuzexenov-plav](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/chrerov-@nkuzexenov-plav-9-420x400.jpg)
Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
![lehakan-txvacq](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/lehakan-txvacq-9-420x400.jpg)
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
![ddumov-pirog-amerikyan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/ddumov-pirog-amerikyan-5-420x400.jpg)
Դդումով ամերիկյան պիրոգ