մեխակ
թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation
Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:
Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:
Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:
Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/shokolade-original-keqs-9-420x400.jpg)
Շոկոլադե օրիգինալ կեքս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/xndzorov-taq-sidr-5-420x400.jpg)
Խնձորով տաք սիդր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/dzuk-ishxan-fransiakan-dzevov-7-420x400.jpg)
Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/xozi-bud-ciranajemi-marinadov-7-420x400.jpg)
Խոզի բուդ ծիրանաջեմի մարինադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/txvacq-tnak-21-420x400.jpg)
Թխվածք ”Տնակ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/xozi-mis-tonakan-5-420x400.jpg)
Խոզի միս “Տոնական”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/xndzorov-tey-8-420x400.jpg)
Խնձորով թեյ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/ynkuyz-tort-nrbablitneric-8-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/glintveyn-5-420x400.jpg)
Գլինտվեյն