մեղր
թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey
Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։
Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:
Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
Տնական փախլավա
Աղցան ”Կարապներ”
Թխվածքաբլիթ ”Զանգեր”
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթ ”Մարդուկ”
Թխվածք ”Տնակ”
Մեղրով տորթ
Խոզի միս “Տոնական”
Լեհական մեղրով տորթ
Շոկոլադե “Մեղրով տորթ”
Կոճապղպեղով թեյ
Լցոնված խնձոր