միս տավարի
թարգմանություն՝ на русском - говядина, in English - beef
Տավարի միսը նաև դիետիկ է, քանի որ սպիտակուցի ու ամինաթթուների աղբյուր է: Վերջինիս համը կախված է կենդանու սեռից ու տարիքից: Տավարի միսը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ:
Նրանով պատրաստում են ապուրներ, սոուսներ, տաք կերակուրներ, ջեռեփուկներ, ինչպես նաև օգտագործում մսային կարկանդակներ ու պիցցաներ պատրաստելու համար:
Այս բաղադրատոմսերը և´ համեղ են և´ հեշտ են պատրաստվում:
Աղցան «Ուզբեկական»
Մսով ռուլետ շերտավոր խմորի մեջ
Տավարի մսով ռուլետ՝ լցոնված լոլիկով և պանրով
Դդմիկով ու մսով բլիթներ
Ազու թաթարական եղանակով
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Մսով լցոնած լոլիկներ
Մսով ու վարունգով աղցան
Դդմիկներ մսային միջուկով
Կարտոֆիլային ռուլետ մսային միջուկով
Մսով կարկանդակ
Հայկական քյուֆթա