միս տավարի
թարգմանություն՝ на русском - говядина, in English - beef
Տավարի միսը նաև դիետիկ է, քանի որ սպիտակուցի ու ամինաթթուների աղբյուր է: Վերջինիս համը կախված է կենդանու սեռից ու տարիքից: Տավարի միսը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ:
Նրանով պատրաստում են ապուրներ, սոուսներ, տաք կերակուրներ, ջեռեփուկներ, ինչպես նաև օգտագործում մսային կարկանդակներ ու պիցցաներ պատրաստելու համար:
Այս բաղադրատոմսերը և´ համեղ են և´ հեշտ են պատրաստվում:
Տավարի փափկամիս լոլիկի մածուկով
Աղցան «Արքայազն»
Անգլիական պիրոգ
Հավով ռուլետ
Մսով և ընկույզով աղցան
Ուտեստ ”Մսով բույն”
Կոնյակով կոտլետ
Աղցան ”Սնկերը դաշտում”
Աղցան տավարի մսով և նռով
Կարկանդակ ”Արևածաղիկ”
Շերտավոր խմորով Լուլա քյաբաբ
Տավարի լեզու 3 տեսակի սոուսով