նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Կաթնաշոռով տորթ նարնջով
Ռահաթ լոխում
Նարնջով մարգարիտա
Արբած տանձ
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Դդումով տորթ
Դդումով պիրոգ ”Pumpkin Pie”
Նախուտեստ նարնջի մեջ
Սոյայի սոուսով մարինացված բադ ջեռոցում
Լցոնված բադ
Նարնջով ժելե
Նարնջով մարինացված հավ