նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/dexci-likyor-6-420x400.jpg)
Դեղձի լիկյոր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/elakov-tort-8-420x400.jpg)
Ելակով տորթ “Նրբություն”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/balov-limonad-7-420x400.jpg)
Բալով լիմոնադ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/mrgayin-aghcan-10-420x400.jpg)
Մրգային աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/narinjov-sary-tey-6-420x400.jpg)
Նարինջով սառը թեյ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/crepe-18-420x400.jpg)
Կրեպ Սյուզետտ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/brndzov-narnjov-aghander-31-420x400.jpg)
Նարինջով աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/narinjov-txvacqablit-9-420x400.jpg)
Նարինջով թխվածքաբլիթ