նուշ
թարգմանություն՝ на русском - миндаль, in English - almond
Աշխարհում հայտնի է նուշի ավելի քանի 40 տեսակ: Առավել հայտնի են քաղցր, դառը և փխրուն տեսակները: Իր մեջ պարունակող վիտամինների շնորհիվ, այն մաքրում է օրգանիզմը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է տեսողությունն ու ամրացնում է ոսկորները:
Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է քաղցր նուշը, իսկ դառը վերամշակվում է, որից էլ ստանում են նուշի ալյուր:
Նուշը հրաշալի համադրվում է աղցանների, պաղպաղակների հետ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, ջեմեր ու օշարակներ:
Այս բաղադրատամսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Աղցան «Ամանորյա կոներ»

Գրանոլա

Տապակած նուշ շաքարով

Բալով ու նուշով կրամբլ

Նշաբլիթներ

Շոկոլադե տորթ

Նուշով տորթ

Մուսս «Ամարետտո»

Նուշով կոնֆետներ

Կոնֆետներ ընկուզեղենով

Կոկոսով ու ազնվամորիով տորթ

Կաթնաշոռագնդիկներ