շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Տորթ «Արքայազն»
Շոկոլադե տորթ
Տորթ «Զեբր» թթվասերով
Տորթ «Պելե»
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
Խնձորով պիրոգ թթվասերային կրեմով
Կիվիով ու ժելեով տորթ
Տորթ «Կրիա»
Շոկոլադե ձու
Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով
Բանանով կարկանդակ
Կիտրոնի դեսերտ