շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/karmir-bazukov-katnashorov-rulet-9-420x400.jpg)
Կարմիր բազուկով և կաթնաշոռով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ekler-23-420x400.jpg)
Էկլեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/nrbablitov-xortik-tort-8-420x400.jpg)
Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-mikado-19-420x400.jpg)
Տորթ Միկադո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/getnanushov-paxlava-10-420x400.jpg)
Գետնանուշով փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shokolade-napoleon-20-420x400.jpg)
Շոկոլադե նապոլեոն
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/mexrov-tort-amanorya-20-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ekler-karap-24-420x400.jpg)
Էկլեր ”Կարապներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tnakan-paxlava-20-420x400.jpg)
Տնական փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/amanorya-bulkiner-8-420x400.jpg)
Ամանորյա բուլկիներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/amanorya-txvacqablit-puzzle-11-420x400.jpg)
Ամանորյա թխվածքաբլիթ ”Puzzle”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/txvacqablit-zanger-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ ”Զանգեր”