շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Կարմիր բազուկով և կաթնաշոռով ռուլետ
Էկլեր
Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ
Տորթ Միկադո
Գետնանուշով փախլավա
Շոկոլադե նապոլեոն
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
Էկլեր ”Կարապներ”
Տնական փախլավա
Ամանորյա բուլկիներ
Ամանորյա թխվածքաբլիթ ”Puzzle”
Թխվածքաբլիթ ”Զանգեր”
...10...102103...110...