շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/baskyan-shokolade-tort-8-420x400.jpg)
Բասկյան շոկոլադե տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/marmeladov-txvacqablit-5-420x400.jpg)
Ջեմով թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/zefirov-taq-shokolad-4-420x400.jpg)
Զեֆիրով տաք շոկոլադ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/xndzori-muraba-6-420x400.jpg)
Խնձորի մուրաբա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/shokolade-surjayin-tort-9-420x400.jpg)
Շոկոլադե-սրճային տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/jelabi-6-420x400.jpg)
Ջալեբի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/jemov-bulki-xxunj-5-420x400.jpg)
Ջեմով բուլկի “Խխունջներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/bazukov-sar-apur-7-420x400.jpg)
Բազուկով սառը ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/getnanushov-sherbet-6-420x400.jpg)
Գետնանուշով “Շերբեթ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/pana-kota-5-420x400.jpg)
Պաննա կոտտա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/erkshert-cheesecake-6-420x400.jpg)
Երկշերտ չիզքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/brauni-katnahsorov-6-420x400.jpg)
Բրաունի կաթնաշոռով