շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/rulet-tryufel-10-420x400.jpg)
Ռուլետ “Տրյուֆել”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/surj-late-tany-7-420x400.jpg)
Սուրճ լատե տանը
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/paxlava-7-420x400.jpg)
Փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/brndzov-shokolade-naxajash-5-420x400.jpg)
Բրնձով շոկոլադե նախաճաշ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/dexdzov-axander-6-420x400.jpg)
Դեղձով աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/txvacqablit-amaretti-7-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Ամարետտի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/elakov-muss-tort-7-420x400.jpg)
Ելակով մուսս-տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/karamelayin-paxpaxak-6-420x400.jpg)
Կարամելային պաղպաղակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/sinnabon-darchinov-7-420x400.jpg)
Սիննաբոն դարչինով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/paxpaxak-tort-tiramisu-10-420x400.jpg)
Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/lolikov-xozapuxtov-pizza-8-420x400.jpg)
Լոլիկով և խոզապուխտով պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-maskarpone-6-420x400.jpg)
Տորթ “Մասկարպոնե”