շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/shokolade-lava-cake-7-420x400.jpg)
Շոկոլադե լավա քեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/elakov-jeleov-tort-6-420x400.jpg)
Ժելեով և ելակով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/shokolade-mafinner--420x400.jpg)
Շոկոլադե մաֆիններ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/narinjov-txvacqablit-9-420x400.jpg)
Նարինջով թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/shokolade-tort-nrbablitnerov-74-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ նրբաբլիթներով