շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Սրճային տորթ
Շոկոլադով ու սպիտակաձավարով դեսերտ
Դասական կեքս չամիչով
Խնձորով գալետ
Նուշով տորթ
Հունգարական կարկանդակ «Ժերբո»
Սալորաչրով կեքս
Կաթնաշոռային քաղցրաբլիթներ
Տանձով կարկանդակ սերուցքային կրեմով
Կարտոֆիլով կարկանդակներ
Թթվասերային կրեմով բուլկիներ
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ