շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![Նորվեգական-թխվածքաբլիթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Նորվեգական-թխվածքաբլիթ-1.jpg)
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
![նուշով-կոնֆետներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/նուշով-կոնֆետներ-1.jpg)
Նուշով կոնֆետներ
![խնձորով-կրամբլ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/խնձորով-կրամբլ-1.jpg)
Խնձորով կրամբլ
![կաթնահունց-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կաթնահունց-1.jpg)
Հայկական կաթնահունց
![թթվասերային-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/թթվասերային-կարկանդակ-1.jpg)
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
![կիտրոնով-դեսերտ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կիտրոնով-դեսերտ-1.jpg)
Կիտրոնով դեսերտ
![մերենգայով-կուլիչ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/մերենգայով-կուլիչ-1.jpg)
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
![կուլիչ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կուլիչ-1.jpg)
Շոկոլադե կուլիչ
![թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/թխվածքաբլիթներ-1-3.jpg)
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
![պահքային-կեքս-2](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/պահքային-կեքս-1.jpg)
Չամիչով պահքային կեքս
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կարկանդակ-1-5.jpg)
Շոկոլադով ու նարնջով կարկանդակ
![բրիոշներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/բրիոշներ-1.jpg)
Բրիոշներ